maanantai 30. syyskuuta 2013

Jälkikoira on taas jälkikoira


Sunnuntai päivä päätettiin sitten pyhittää kaikelle kivalle. Hugo sai ajaa jälen, ottaa yhen partioinnin rullan kanssa, käytiin vähän juoksemassa mukavassa metikössä ja tietysti loppupäivän ohjelmassa oli laiskottelua ja hyvää ruokaa.

Hugolle hyvä ruoka tarkottaa luuta, tässä tapauksessa kalkkunan siipeä.
Jälki oli ehkä 600-700 metriä pitkä ja siellä oli kulmia, 4 esinettä ja yksi tarkotuksella tehty harhajälki. Viime jäljestä oli aikaa varmaan 3 viikkoa, joten vähän jännitti miten se menee. Hugo kuitenkin yllätti odotukset ja ajo tosi hyvin. Harhajälki poikkesi kaks kertaa oikeen jälen yli ja oli n. puoli tuntia oikeaa jälkeä tuoreempi. Ekan harhan kohdalla Hugossa ei näkynyt mitään merkkejä että olisi huomannut harhan, toisella kerralla merkkas sen 2-3 metrin matkalta ja palas oikeelle jälelle. Olen ylpeä :) Muutenkin jälen ajo oli tarkkaa ja meidän (tai kaikilta muilta jos kysytään niin minun) ongelmana olleet kulmatkin meni hyvin. Hugo kun ei yleensä jälestä niitä tarkasti 90 asteen kulmana, vaan menee aina enemmän tai vähemmän yli ja sitten tajuaa et oho siinä oli kulma ja palaa sitten taas jälelle. Okei, se ottaa kulmat eikä eksy jäleltä, mutta oishan se hienoo jos se jälestäis sen verran tarkkaan että ottais kulman just kulman päällä. Mutta tällä kertaa ne meni kanssa suht mallikkaasti. Esineistä nosti 3, tulitikkurasia jäi matkan varrelle, en tiedä oliko ajanu sen verran sivussa vai mikä oli ettei sitä löytänyt. Ja ilmeisesti muutama muukin harhajälki oli koska pariin otteeseen Hugo merkkas muitakin jälkiä. Videossa näkyy suht hyvä kulma ja sitten mahdollisen harhajälen merkkaus.2 kommenttia:

  1. Oon niin kateellinen tuosta Hugon rauhallisuudesta jäljellä :) Helmi vetää sata lasissa niin ettei kyllä kamerat pysyisi kädessä, kuvaamisesta puhumattakaan... minä en vaan saa sitä rauhoittumaan jäljelle.piste :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli Hugokin sillon alussa aika vauhdikas, mutta kun on tullut jälkiin vaikeutta lisää niin on rauhottunut.

      Poista