torstai 29. joulukuuta 2016

Kiteiden paluu

Kyllä, kuten otsikosta voi päätellä kiteet ovat palanneet. Kontrolli oli ja tuomiona rakko täynnä sakkaa ja pississäkin reilusti kiteitä. Mitä olemme tehneet väärin? Sen että syötimme Pablolle kalkkunan lihaa pieniä määriä. Muuta puriinipitoista se ei olekaan saanut. Tästä voi päätellä sen, että aika herkästi Pablo noita kiteitä kehittää. Nyt sitten uusi allopurinoli kuuri ja sitten entistä tarkempi kuukausi ilman lääkettä ja sitten katsomme mikä on tulos.  Pablon sisaruksilla ei ole kiteitä ollut, vaikka normaalia ruokaa ovat syöneet.
harmittaa kyllä kun tällainen vaiva Pablolle tuli,  mutta sen kanssa on nyt vain elettävä. Tämä kiteiden kanssa taisteleminenon kyllä vahvistanut ajatusta LUA dallusta. LUA dallu on siis geeneiltään sellainen, että sille ei uraattikiteitä voi tulla.  Meille ei enää muita kuin LUA dalluja tule, paitsi jos narttuun joskus päätyisi.

Pablon ruokana on siis edelleen ällöttävää mössöä, joka sisältää keitettyjä kananmunia, Oskarin puuroa, vettä, lohiöljyä (välillä myös rypsiöljyä tai pellavansiemenöljyä) sekä monivitamiinivalmistetta.

 

Ruoan ällöttävyydestä huolimatta ruokintarituaaliin kuuluu pyyhkeen asettaminen Pablon lörppähuulien alle jotta vältytään lattian luuttuamiselta.


2 kommenttia:

 1. No johan on tosiaan herkässä :/ Jos vielä lihoja testaat niin ellet jo kypsentänyt niin koita kypsennettynä, josko parempi sulavuus auttaisi yhtään. Ja ehkä ihmislaatuisella lihalla kenties alkuun. Ja onhan näitäkin jotka pitää lääkityksellä koko ajan?

  Samoilla ajatuksilla muuten täällä. Oon ajatellu itteni enemmän urosihmiseksi vaan on pitänyt narttuakin alkaa harkitsemaan ihan jos pääsis kiteiden kanssa helpommalla. Vaikka kyllä se lua edelleen on se ensimmäinen vaihtoehto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakana olen antanut nykyään kaiken, paitsi kananmunat pyrin keittämään. Mutta täytyypä kokeilla kypsentämistä! Mielessä on käynyt että onko järkevää pitää hyvin pelkistetyllä ruokavaliolla vai syöttää lääkettä koko ajan, jolloin ruokavaliotakin voisi monipuolistaa. Kovasti olen nyt yrittänyt lueskella sitä, että saako koira kananmunasta kaikki mitä lihasta "pitäisi" saada. Lähinnä vertailin aminohappokoostumuksia, jotka on kyllä kananmunassa hyvät, mutta onko kuitenkaan riittävät. Täytyy vielä jatkaa selvittelyä..

   Poista