lauantai 8. tammikuuta 2011

Ihanat loppiaisvapaat ovat tulleet helpottamaan arkeen paluuta ja siispä aikaa treenata on ollut reilusti. Vähän kaikenlaista ollaan koirien kanssa tehty tai lähinnä Hugon kanssa, kun sillä on hieman enemmän opeteltavaa kuin Oliverilla ja tavoitteet on korkealla. Aikasemmin kertomaani noutoa on hieman harjoiteltu lisää, varsinkin istumista noutolelu suussa ja sen luovuttamista vasta käskystä. Aluksi Hugo ei ymmärtänyt, että miten istuminen nyt tähän noutoon liittyy, mutta lopulta se kuitenkin suostu istumaan ja tajus mitä siltä halutaan. Lelu saattoi tippua suusta jo ennen "jätä" käskyä, joten vahvistettiin lelun suussa pitämistä myöskin. Tuota "jätä" käskyä kun on harjoiteltu vähän koko ajan, jotta joskus ehkä jopa hamassa tulevaisuudessa saisin Hugolta pois lenkiltä löytämänsä aarteet, jotka ei minua niin kamalasti miellytä. Mutta siis varmaankin tämän vuoksi Hugo nyt tiputtaa helposti tällaiset vähemmän kivat jutut.
Tokoryhmässä, jossa aikasemmin syksyllä kävimme, ei olla nyt päästy kovien pakkasten ja joulutauon takia päästy, joten nyt ollaan sitten omatoimisesti treenailtu läheisellä kentällä. Tämä lähes häiriöttä treenaaminen on kylläkin parempi kun Hugo jaksaa paremmin keskittyä itse asiaan, eikä hösellä muuta siinä sivussa. Lähinnä seuraamista ja sivulletuloa ollaan harjoiteltu. Hugo kun ei pysy lumisessa maassa kauaa istumassa ja vielä vähemmän maassa, joten pidemmät paikallaolot on jääny vähemmälle treenille. Liikkeestä jäämisiä ei olla vielä edes harjoiteltu, kun ensin pitäis saada Hugolle enemmän reaktio- ja toimintanopeutta. Tällä hetkellä kun Hugolla menee n. 3 sekuntia käskyn jälkeen ennen kuin mennyt esim. maahan, niin se on vielä aika hidasta toimintaa, mutta se onkin meidän seuraava urakka.
Lisäksi olemme harjoitelleet parin kuukauden päästä olevien näyttelyiden pelossa seisomista ja juoksua ilman hihnassa roikkumista ja kenguruloikkia. Juoksu sujuu kohtuullisesti, kunhan minä vain jaksaisin juosta riittävän lujaa, kun hugo tahtoo löntystää laiskasti normaalissa juoksuvauhdissa. Seisominen sujuu myös ok, mutta istumista Hugo tarjoo valitettavasti vielä, jos ei heti namia ala kuulua. Tuossa alhaalla on hieman epäselvä ja heilahtanut kuva Hugon juoksusta, mutta kuva kuitenkin.
Kävimme eilen myös ensimmäistä kertaa täällä Iisalmessa koirapuistossa, jossa Hugo näki pitkästä aikaa siskonsa Winin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti