sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Hakuilua

Tämän päivän ohjelmaan sisältyi Hugon kanssa haku- ja esineruututreenit.  Olimme siis mukana sellaisessa haku- ja esineruut alkeiskurssilla, jossa kerrottiin ensin hieman teoriaa ja sitten kokeiltiin käytännössä. Paikalle mentäessä Hugo yritti revetä joka paikkaan yhtä aikaa, siis ihmisten luokse, mikä oli outoa, koska yleensä Hugo ei niin ihmisistä välitä.
Hugon kanssa on viime syksynä otettu muutaman kerran hakua, mutta nyt lähettiin kuitenkin aivan alkeista. Eli  maalimies lähti juoksemaan metsään kutsuen koiraa ja koira päästettiin, kun maalimies oli käynyt paikalleen. Hugo tietysti sinkosi suoraan maalimiehen luokse hirvittävällä ryminällä. Koirat palkattiin maalimiehen luona ja kuletettiin takaisin keskiviivalle. Hugo meni muuten hienosti, paitsi kerran piti käydä tsekkaamassa narttukoiran pissat ennen kun meni maalimiehen luokse ja kerran keskiviivalle tultua Hugo päätti käydä tekemässä oman kierroksen metässä.
Esineruutua kokeiltiin niin, että leikittiin koiran kanssa lelulla ja heitettiin se sitten tallatulle alueelle, josta lelu piti käydä hakemassa. Noh Hugo kyllä lähti lelun perään, mutta sen kohdalla katto, että tossa se on ja jatko matkaa hajujen ihmeelliseen maailmaan. Muutaman kerran saatiin Hugokin tuomaan lelun. Me ollaan kyllä sisällä harjoiteltu lelun hakemista ja Hugo kyllä hakeekin hyvin, mutta häriössä se ei vielä oikeen onnistu.
Lopuksi otettiin vielä peltohakua, siis laitettiin koira liinaan ja käveltiin pellolla maalimiehen ympärillä, kunnes koira sai hajun ja löysi maalimiehen.
Kokonaisuudessaan onnistunut reissu, varsinkin kun Hugokin jopa suostu tekemään jotain. Sillä kun on nyt ollut pientä tai no oikeastaan aika suurta ongelmaan kuullunymmärtämisessä. Enää Hugo ei muka osaa istua, luoksetulokäskyä hän ei ole ikinä kuullutkaan ja paikallaoloa ihan kun ei olisi ikinä sen kanssa harjoiteltukkaan. Ja Hugon uusi kiva keksintö on, että jos en haluu vaikka mennä maahan, niin istun ja piippaan tässä 5min niin ehkä mun ei sit tarvii mennä maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti