torstai 12. toukokuuta 2011

Hugon agilitytreenit

Tosiaan tänään oli Hugon ensimmäiset "oikeat" agilitytreenit eli pääsimme ihan ryhmään treenaamaan, eikä tarvitse enää itestään harjoitella hallissa vaan päästiin ulos kentälle. Pelkäsin, että Hugo vaan istuu ja piippaa siellä niinkuin tokossakin, kun on paljon koiria, mutta Hugo olikin yllättävän nätisti. Hugo ei tosin ollut saanut ruokaa koko päivänä, joten sekin varmaan vaikutti Hugon lähes esimerkilliseen käyttäytymiseen :)
Olemme sellaisten aloittelevien koirakoiden ryhmässä, jossa mennään jo pieniä radanpätkiä, mutta me Hugon kanssa otettiin vain muutaman esteen sarjaa tai sitten vain yksittäisiä esteitä. Otettiin sellaista kahden hypyn sarjaa, jossa piti kääntyä lähes 90 asteen kulma ensimmäiseltä hypyltä toiselle hypylle mentäessä. Se oli ehkä vähän liian vaikea Hugolle, koska Hugo ei vielä ymmärrä ohjausta, joten muutaman kerran se juoksi toisen hypyn ohi namin toivossa. Saatiin Hugo kuitenkin sitten hyppäämään molemmat hypyt lelun avulla. Hugon vauhti hankaloittaa myös hieman ohjausta, koska Hugo ei ehdi/tajua katsoa minne mennään ja minä en ehdi niin selkeästi näyttää minne pitäisi mennä. Toisena radanpätkänä otettiin hyppyä ja pöytää, mikä onnistu hyvin. Ainoastaan vauhti tulee luultavasti olemaan ongelma pöydälle mentäessä, kun Hugo jo nyt lyhyestä vauhdista pysähtyi vähän vaikeasti siihen. Putki ja hyppy sarjaa otettiin myös eikä siinä mitään ongelmaa.
Yksittäisinä esteinä otettiin keppejä ja rengasta. Kepit Hugo nyt meni taas tosi hienosti. Renkaassa Hugo nyt keksi että renkaan altakin voi mennä, joten siinä piti olla tarkkana jotta oikeasti mentiin renkaan läpi.
Pidän Hugoa tuolla kentällä liinassa, koska muuten se lähtisi huitelemaan varsinkin radan/esteen jälkeen. Mutta siis aluksi Hugo katteli jonkun verran ympärilleen ja ihmetteli muiden koirien menoa, mutta sitten se jo keskittyi hyvin omaan tekemiseen. Ihme sinänsä, koska Hugo ei ole ikinä aikaisemmin ollut agilitytreeneissä, joissa on muita koiria samalla tekemässä rataa ja muutenkin häiriönä. Oli kyllä sen verran lämminkin, että sekin saattoi rauhoittaa Hugoa hieman. Mutta hyvä agilitykoiran alku siitä on kasvanut ja toivoa on päästä pidemmällekkin varsinkin kun tuo Oliverinkin agilityura taitaa jäädä vähän lyhyeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti