sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Hiihtoa

Me ollaan Hugon kanssa ilmeisesti innostuttu tästä hiihdosta, tai ehkä se olen vaan minä joka on innostunu :)
Tämän päivän saldona 13km ihanassa aurinkoisessa säässä. Ehkä just siks oli pakko taas lähtee hiihtämään. Nyt pitää kyllä pitää pari päivää vapaata. Hugo tuntu vähän laiskalta tai sitten se on jumissa tai sitten sitä vaan tylsistytti pelkkä se juokseminen. Hugo ois tarkotus viedä hierottavaks tässä lähiaikoina kun ollaan nyt aika paljon hiihdetty ja sitten se nuolee takapuoltaan, että en tiiä oisko sillä sitten joku paikka jumissa. Itse sitä vähän hieroin yks päivä, mutta tiedä sitten auttoko se yhtään.
Ennen hiihtolenkkiä en ole erityisesti sitä lämmitelly, kuitenkin alkumatkasta mennään sen verran rauhallisesti, niin toivon että se siinä lämpenee. Hiihdon jälkeen olen kuitenkin kävelly sen kanssa 10-20min  lenkin, jotta vähän jäähtyis ja ei paikat menis jumiin. Ja yleensä sitten kotona laitan sille vielä BOT loimen päälle että verenkierto lihaksissa säilyis, ettei tulis niitä jumeja.

Tänään tosiaan aurinkoisessa säässä oli paljon hiihtäjiä ladulla, saatiin siis paljon hilpeyttä osaksemme :)
Vastaantulijat ja ohitettavat perinteisen hiihtäjät Hugo kyllä ohittaa tosi nätisti, sille sanoo vaan "mennään" niin se vähän kiristää tahtia ja juoksee ohi vilkasemattakaan. Vapaan hiihtotavan hiihtäjä on sitten vähän vaikeempia ohitettavia, kun Hugo ei oikein ymmärrä mennä siihen reunaan juoksemaan, vaan se pitää siitä narusta kiskoa reunempaan, mikä on vähän vaikeeta. Ja toki sitten jos ladulla on koiria, niin siinä vaiheessa otan kyllä Hugon ihan siihen viereen ja aika hitaasti mennään ohi, en oikeen luota siihen, että se juoksis vaan nätisti eteenpäin.
Nyt olen Hugetille aina käännöksissä huutanu että "vasen" tai "oikea" ja jos on tullu risteys, josta me mennään suoraan niin mennään-käskyllä se kyllä juoksee suoraan. Nuo vasen ja oikea on kyllä aivan hakusessa vielä, mutta ehkä se ne sitten ajan kanssa oppii jos en niitä erikseen jaksa Hugolle opettaa. Huomaa että jos mennään samaa reittiä takas kun mistä tultiin, niin Hugo kyllä osaa kaikki käännökset oikein, mutta jos poiketaan siitä niin sitten se on aivan ihmeissään. Ihan hyvä että se kotia osaa, kerrankin kamalassa lumisateessa olisin ite kyllä posottanu suoraan vaan, mutta Hugo sitten käänty oikealle reitille :)  Onneks sen nenä toimii vaikka korvat ei aina toimiskaan.

Tässä sitten parempi videonpätkä tuon aikasemman tilalle.Väsynyt vetokoira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti