perjantai 24. toukokuuta 2013

Treeneissä

Treeneissähän me vapaa-aikamme vietetään, jopa niinkin usein kun 5 kertaa viikossa. Tällä hetkellä koulu haittaa harrastamista hieman, mutta onneksi minulla on tärkeysjärjestys kunnossa: ensin treenit ja sitten koulutyöt :D Tällä viikolla agilityä, tottista, jälkeä, hakua ja rullaa. Liikaa? Meillä on edelleen ongelmana se että kun mistään ei halua luopua. Kaikkea muuta tarvitaan pelastuskoiraksi pääsemiseen paitsi agilityä ja se kun on ainut laji, missä me kisataan ja mistä minä tiedän jotain, niin ei siitä voi luopua. Mutta tällä hetkellä vapaapäivät (keskiviikko ja lauantai) ovat kova sana, niitä varjellaan eikä silloin tehdä mitään. Tällä tavalla olen saanut Hugon innon pysymään lajissa kun lajissa. Edistystäkin tapahtuu vähän joka saralla ja sehän innostaa vaan treenaamaan lisää.
Eilen jälkitreeneissä Hugolle opetettiin kulmat. Tiedä sitten siitä  opettamisesta, tehtiin vaan jälki, jossa oli varmaan 8 kulmaa ja Hugo ajamaan. Pari ekaa kulmaa meni vähän pyöriessä ja ettiessä, mutta loput hienosti ja tarkasti ajaen. Välillä mietin et miten tuo koira voi osata jos sille ei oo opetettu? Ehkä se on vaan lahjakkuus tuossa jälen ajamisessa, siinä kun se on nyt yllättänyt minut. Joskus sen tarkkaa nenää on kironnut esim. tottiskentällä tai agilityssä, mutta nyt siitä osaa olla iloinen.
Sitten hakuun tai rullaan, jonka kanssa on kyllä kans kirottu ja mietitty et miks sitä noutoa ei opettanut Hugolle sillon pentuna. Tänään kuitenkin otin perus hakutreenien jälkeen yhden rullantuonnin, joka meni sanoisinko täydellisesti :D Hugo lähti hakemaan rullaa reippaasti ja otti rullan hyvin suuhun ja toi sen minulle, jollon ohjasin sen kädellä eteen istumaan rulla suussa. Sitten otin siltä rullan ja laitoin liinaan ja lähetin näytölle. Mahtava tunne kun se onnistui! Tiputtelu ja laiskuus on ollu tässä vähän ongelmana, mutta ne on tainnut johtua siitä että Hugo ei ole oikeen tienny mitä siltä halutaan. Nyt kuitenkin on selkeät käskyt ja Hugo tietää homman jujun, joten varokaa täältä tulee mahtava rullakoiran alku :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti