sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Temppukerta

Olipas mukavan erilaiset treenit pitkästä aikaa. Tänään oli sellanen temppukerta varikolla pelastuskoirahommiin liittyen. Nämä kerrat on aina vähän jänniä kun ei yhtään tiedä mitä tuleman pitää. Mutta tänään siis lähdimme kaikki koirat ohjaajineen kiertämään varikkoa eri pinnoilla ja tasoilla mennen. Oli mm. putkea, metallilevyä, tiilikasoja ja muoviputkia joiden yli piti mennä. Oli myös iso roskalava joka oli täynnä paksua muovia, jonka päällä koira pysty kävelemään. Lava oli varmaan metrin korkea ja ajattelin että jätämme sen Hugon kanssa välistä koska minä en sitä sinne suoraan maasta nosta ja että ei se kuitenkaan hyppää sinne. Kuitenkin kehotettiin että kokeile nyt, että jos Hugo sinne hyppäis ja ekalla käskyllä ponkas suoraan lavalle....olin ihan ihmeissäni että ei oikeesti miten se uskalti sinne hypätä. Rohkeus ja varmuus erialisia tasoja ja pintoja kohtaan Hugolla on kasvanut ihan hirveästi viimeisen vuoden aikana.

Rohkea koira
Toinen juttu jonka meinasin jättää välistä oli koiran kantaminen n. 10 metrin matkan tiilikasalta toisellle, mutta kun sain opastusta miten minäkin pystyn kantamaan Hugon kokoisen koiran kätevästi, niin kyllä me sekin handlattiin rikkomatta mun selkää :) Hugo oli kyllä vähän ihmeissään et mitä tapahtuu, mutta nätisti se sylissä oli. Seuraava ohjelmanumero oli koirakuja, jonka toiseen päähän koira jätettiin ja sen piti sitten juosta kujan läpi ohjaajan luokse. Tämäkin kyllä epäilytti minua suuresti, että uskallanko päästää Hugon niin monen koiran läheisyydessä irti, mutta nätisti se jäi istumaan ja nätisti tuli myös luokse muihin koiriin reagoimatta mitenkään.


 Toinen samantyylinen tilanne oli kun kaikkien piti survoutua sellaiselle lavalle ja tunnelma siellä oli hyvin tiivis. Muutaman kerran Hugo murahti jollekkin koiralle, mutta namien kanssa sain sen pidettyä suht nätisti. Koirat laitettiin myöskin piiriin ja jätettiin paikallaoloon, kun ohjaajat menivät ringin keskelle. Hugo istu niin tomerasti siellä ja katto vaan mua että millon saa vapautuskäskyn, ilmeisesti yritti olla kattomatta muita koiria, jottei tulis houkutusta lähteä. Muut koirat otti vähän rennommin ja makoilivat siellä katellen ympärilleen.


Yks mielenkiintoisimmista jutuista oli kolme kivikasaa joiden alle oli laitettu eri juttuja. Vaihtoehtoina oli kissan uloste, ruokaa, ihmisen esine, ruumiin haju ja tyhjä. Koiran reagointien perusteella piti arvata mitä oli missäkin kasassa. Ensimmäistä kasaa Hugo haisteli kovasti ja kaapi tassulla kiviä pois, toiseen ei reagoinut mitenkään ja kolmannella oli samanlainen reaktio kun ensimmäisellä. Minä veikkasin, että ekassa ois ollu ruokaa, toinen ois tyhjä ja kolmannessa ihmisen esine. Todellisuudessa ensimmäisessä oli ruumiin hajua (ilmeisesti kynsiä yms.), toinen oli tyhjä ja kolmannessa oli ruokaa. Tästä voi päätellä että Hugo ettisi myös ruumista, jos sellainen tilanne joskus sattuisi eteen.
Viimeisenä oli reagointiharjoitus, kuljettiin liinassa varikolla ja kun koira merkkasi selkeästi niin palkattiin koira hajuun reagoimisesta.
Kaiken kaikkiaan todella kiva treeni ja Hugokin ylitti odotukset huikeasti. Pitäisköhän mun joskus oppia luottamaan siihen :)

2 kommenttia:

  1. Se koiraan luottaminen on ehkä vaikeinta ikinä :D

    Olipas hauskan oloset treenit kyllä teillä :)

    VastaaPoista