lauantai 13. syyskuuta 2014

Taas treenataan

Kylläpä on ollu taas kiire. Millon ollaan oltu missäkin treeneissä ja kaikki muutkin hommat tuntuu vievän kaiken vapaa-ajan, esimerkiksi Dobo-pallo kurssi jota vedän tällä hetkellä. Koiruudet on saanu toimia siellä mallioppilaina, vaikka en tiedä onko ne yhtään parempia kun oikeet oppilaat :D
Hugon kanssa ollaan jälkeä ja hakua treenattu suhteellisen innokkaasti. Jäljeltä saimme hyvää palautetta ja paljon uusia vinkkejä miten treenata tulevaa pelastuskoiraa jäljellä. Meitä on painostettu menemään pelastuskoirien jälkikokeeseen vielä  tänä syksynä, mutta meidän tottis ei ole kyllä vielä niin varma, että sinne uskaltaisin mennä. Jäljen puolesta sinne olisin voinut mennä jo vaikka vuosi sitten. Mutta kovasti innostuin uusista vinkeistä, sillä tähän asti on tuntunu että metsäjäljellä me junnataan paikoillaan, enkä ole keksinyt oikein mitään miten sitä olisi voinut vaikeuttaa. Nyt on tiedossa harhojen treenausta, jäljen nostoa, jäljeltä pois ottoa, esinettömyyttä, tielle ja autolle päin kääntyviä jälkiä sekä vanhoja jälkiä. Heti kokeilussa oli jäljeltä pois otto ja uuden jälen ettiminen ja se oli mielenkiintoista sillä Hugo oikeesti joutu tekemään töitä. Oli mukava kerrankin huomata, että hei meillä on jotain mitä pitää treenata.

Välillä täytyy treenien sijasta käydä marjassa:Nyt ollaan sitten vähän tottistakin yritetty ottaa kerta keväällä pitää olla menossa kokeisiin. Apua! Lähinnä jääviä liikkeitä ja eteenmenoa ollaan treenailtu, sillä niitä kun Hugolle ei ole aiemmin tarvinnut opettaa. BH:ssa kun jäävät ei ole enää oikeita jääviä, mutta pelastuskoirakokeessa ne on. Ikuinen ongelma maahanmenokin on alkanut sujumaan ilman "onko pakko, et oo tosissas, tähän kylmälle hiekallekko" -katseita. Eteen menosta on tullut huippu liike, ainakin vielä kun ei tarvii kun juosta ruokakupille. Ja on se kumma miten 15 minuutin tottis voi väsyttää ton koiran. Nytkin kuorsaa tuossa tuossa vieressä pää nätisti tyynyllä eikä olla muuta tänään tehty kun 15 minuuttia tottista.
Hakuilu on ollut lähinnä kiintorullan treenausta. Nyt olen päättäny unohtaa pienet tiputtelu ongelmat ja katon miten tämänhetkisellä taitotasolla kiintorulla toimii käytännössä. Vinkkinä tuli, että nyt pitäis keskittyä jälkeen ja treenata vain oikeita tilanteita haussa. Pointtina kai lähinnä se, että pelastuskoirien viralliseen häly-ryhmään ei tarvitse enää kun hyväksytty jälkikoe ja käyttöönottotarkastus. Käyttöönottotarkastuksessa haku tilanne on partiointi tyyppinen, joten siinä ei koiran tarvii osata hakukaavioo yms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti