lauantai 16. toukokuuta 2015

Heikossa hapessa

Meillä on riittänyt surua ja murhetta viime viikkojen aikana. Hugo alkoi olla väsyneen oloinen pari viikkoa sitten. Lenkillä ei tahtonut kävellä ja nukkui vaan kotona. Varasinkin sille eläinlääkäri ajan, jonka sain perjantaille, mutta torstai iltana Hugo meni niin huonoon kuntoon, että piti lähteä päivystykseen. Hugo ei pysynyt enää pystyssä, eikä oikeen missään asennossa eikä myöskään reagoinut juuri mihinkään. Päivystyksessä Hugo laitettiin tippaan ja sai kipulääkettä sekä K-vitamiinia myrkytyksen varalta. Lämpö mitattiin, joka oli 37,3 eli vähän matala. Muuta ei eläinlääkäri osannut sillä hetkellä tehdä, joten lähdimme kotia, vaikka Hugon tila ei ollut yhtään parempi. Kotona kannettiin se sohvalle peittojen alle, josta en kyllä sen uskonu enää nousevan. Aamulla kuitenkin nosti päätään ja pysyi jopa pystyssä avustetusti. Aamulla sitten eläinlääkäriin, jossa vietettiinkin koko päivä. Tutkimuksia toisensa jälkeen. Verikokeissa ei näkynyt mitään epänormaalia. Koko päivä tipassa sekä kipulääke ja kortisoni suoneen niin jo alkoi Hugokin piristyä. Tulehuskipulääkkeiden varassa lähdettiin kotiin viettämään viikonloppua. Viikonloppu sujui hyvin, mutta maanantai aamuna Hugon olo meni taas huonoksi. Eikun eläinlääkäriin ja uusiin tutkimuksiin. Perjantaina lähetettiin verikokoeet tutkittavaksi kilpirauhasen vajaatoiminnan ja addisonin taudin varalta. Kilpirauhasen vajaatoimahan sieltä löytyi, mutta addisonin testi oli negatiivinen. Maanantaina otettiin röntgenkuvat ja ultra mahasta, josta löydettiin vierasesineen merkkejä, mutta jotka lopulta paljastui luumurskaksi. Lisäksi huomattiin, että Hugo aristaa selkää ja niskan liikkuvuus on alentunut. Mitään diagnoosia ei maanantainakaan vielä saatu. Tiistaina päästiin kolmannen lääkärin juttusille ja se oli sitä mieltä, että Hugolla on välilevynpullistuma selässä. Silloin se oli melkein helpotus, että joku sano mikä sillä on. Aiemmin kun ilmoille oli heitelty jopa kasvainta, niin välilevyongelma kuulosti melkein hyvältä.


Nyt siis sillä välilevy diagnoosilla ollaan menty. Vahvojen kipulääkkeiden, tulehuskipulääkkeiden, kilpirauhaslääkkeiden, mahansuojalääkkeiden  ja kolmen viikon lenkkikiellon kanssa lähdettiin tiistaina kotiin. Sekavat fiilikset on. Hugo on kuitenkin mennyt koko ajan parempaan päin kun kipulääkkeet alkaa vaikuttamaan. Keskiviikkona tuli kuitenkin puutumis ongelmaa Hugon jalkoihin. Aina ylös noustessaan sen jalka tai useampi oli niin puutunut, että ei pystynyt kunnolla varaamaan jalalle/jaloille kun vasta vähän aikaa liikuttuaan. Pari päivää ne kesti kunnes hävisivät. Syynä on hyvin todennäköisesti selän pahat lihasjumit, jotka sitten painoivat hermoja. Käytin Hugolla Back on Track loimea, jonka pitäis vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Hieroin myös Hugon selkää ja jumppasin sen jalkoja passiivisesti usemman kerran päivässä ja jopa yöllä.
Monen koneella vietetyn illan ja monen tunnin googlettelujen jälkeen Hugon oireet voi viitata mihin tahansa selkä ongelmaan, ei vaan välilevynpullistumaan. Oireet on toki aina niin yksilölliset, mutta varmuutta kun ei kellään oo. Usean päivän mietinnän jälkeen varasin ajan Kuopioon magneettikuvauksiin. Sittenpähän ainakin selviää onko se välilevyongelma vai mikä. Tällainen epävarmuus on aika raastavaa ja varsinkin kun haluaisin tietää voiko Hugon kanssa enää harrastaa vai ei. Jos sieltä löytyy välilevynpullistuma, niin ainakin tiedän missä kohtaa se on ja osaan varoa sitä ja sitten voi kuntouttaa sen mukaan. Nyt mennään vähän vaan oletuksen perusteella.

Vähän piristävämpi kuva loppuun; Oliver on tullut taas takaisin ja on edelleen yhtä paha riiviö2 kommenttia:

  1. Paranemisia Hugolle! Toivottavasti löytyy syy ja selitys oireiluille niin tietää tosiaan sen hoidon ja kuntoutuksenkin suunnitella :(

    VastaaPoista
  2. Paranemisia Hugolla. Kerrohan kun jotain selviää!

    VastaaPoista