torstai 21. toukokuuta 2015

Syy tuntematon


Maanantai menikin sitten Kuopiossa magneettikuvissa. Lääkäri tutki ensin Hugon ja totesi melkein suoraan, että ei sillä ole välilevynpullistumaa, sillä jokin hänen testeistään olisi pitänyt olla positiivinen. Eläinlääkäri ilmoitti myös mielipiteensä, että hänen mielestään ei tarvitsisi lähteä magneettikuviin. Sanoin siihen, että kerro mistä Hugon oireet johtuu ja mitä voin sille tehdä, jonka jälkeen ilmoitti, että mennään vaan magneettiin. Magneettikuvaus tapahtui Terveystalolla ihan ihmisten laitteessa. Hugo rauhotettiin ja aseteltiin laitteeseen. Rauhoitusainetta ell sanoi laittaneensa 15 kg mukaan, vaikka Hugo painaa 30kg ja silti Hugo nukahti samantien. Kuulemma kilpirauhasenvajaatoimminan takia rauhoitusaine vaikutti niin tehokkaasti. Siellä laitteessa Hugo sitten oli tunnin verran, jonka aikana ehdittiin kuvata aivojen alaosasta lannerangan ensimmäisiin nikamiin asti. Virallinen lausunto saatiin seuraavana päivänä ja se kuului näin: 

Nikamat ovat säännöllisen muotoisia ja linjassa, luurakenteissa ei näy destruktioita eikä spondyliittiin viittaavaa, ei traumaan viittaavia muutoksiakaan. Spinaalikanavassa on tilaa normaalisti. Ei prolapsia tai degeneraatiomuutoksia, ei medullaa komprimoivia rakenteita. Paravertebraalisestikaan ei näy poikkeavia muutoksia. Toisessa olkanivelessä on hiukan normaalia runsaamman näköisesti nivelnestettä ja olkanivelen yläpuolella on ovaalin muotoinen noin 2cm nestelokero, joka voisi olla bursiitti, löydös näkyy ainoastaan yhdessä sekvenssissä. Kuvausmerkintöjen mukaan tämä on oikea puoli.


Tuossa taitaa olla se bursiitti epäily 

Ei siis oikeen mitään vastauksia siihen mikä Hugoa vaivaa. Bursiitti eli limapussin tulehdus voisi aiheuttaa ontumista tai muuta, mutta kun ei se näytä mitenkään, että mikään jalka olisi erityisesti kipeä. Eikä Hugo kyllä nyt ole liikkunutkaan juuri ollenkaan, että olis epätodennäköistä että se ois rasituksesta bursiittia saanut, siitä kun ne yleensä tulee. Ilmeisesti siellä ei missään nyt ole mitään vakavaa ongelmaa, tai ainakaan sitä ei ole löydetty. Voi siis unohtaa välilevyongelmat, mutta päänvaivaa tuottaa, että mitä seuraavaksi. Hugo ei ole oma itsensä, vaikka sillä on edelleen vahva kipulääkitys. Mietin myös voiko kipulääkitys taas tehdä olon niin väsyneeksi, että nukkuu vaan ja vaikuttaa niin kipeältä? Olen myös ajatellut vähentää kipulääkitystä, sillä nyt ei ole tietoa miten kipeä se on ilman kipulääkkeitä ja jos edelleen on hyvin kiepä, niin sitten tietää että joku hyvin kivulias vaiva jossain vielä on. Varasin sille nyt ajan fysioterapeutille ja toivon todella, että se löytää jostain jonkun vian. Vaikka luulen, että mitään niin isoa ei löydy, mikä voisi selittää Hugon oireet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti