sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Nyt on sitten Hugokin aloittanut agilityuransa. Kävimme perjantaina ensimmästä kertaa tutustumassa esteisiin ja muutamia esteitä otimme myös. Näin talvella agiesteet ovat hallissa, joten samalla Hugo totutteli halliin. Ensimmäisenä kokeilimme hyppyä. Korkeudeltaan se on n. 30cm ja Hugo hyppäsi sen hienosti, epäilin nimittäin, että Hugo ei ymmärrä hypätä vaan juoksee läpi. Hypyn suoritti joka kerta hyvin mallikkaasti ja innostuneesti. Otimme myös putkea ja keppejä. Lyhyeen putkeen Hugo piti houkutella vähitellen namin avulla, mutta sitten kun tajus mitä pitää tehdä niin juoksi kyllä innoissaan putkea. Keppejä otimme lyhyessä pätkässä muutamia kertoja namin avulla ohjaten.
Innoissaan tästä uudesta harrastuksesta Hugon kanssa, en malttanut pysyä kauaa pois agilityhallista, joten  myös sunnuntaina käytiin treenaamassa esteitä. Aloitimme jo tutuista esteistä eli hypystä, putkesta ja kepeistä. Kaikki meni mallikkaasti, putki erityisesti, jota pitensimme hieman. Hyppyä korotettiin n. 40cm:iin. Yhden kerran Hugo tiputti riman innostuksissaan. Kepit meni namilla ohjaten hyvin. Uutena esteenä otettiin puomia, joka olikin sitten todella pelottava. Alku meni ok, kun nameja viljeltiin puomille, mutta tasasella alko jo matka vähän tökkimään ja alstulon kohdalla Hugo meni makaamaan puomille ja tärisi. Siitä ei suostunut liikkumaan laisinkaan, joten nostettiin se pois puomilta. Otimme sen jälkeen pelkästään ylösmenoa nameilla houkutellen ja ennen tasaista nostettiin se pois. Alastuloa samalla lailla, nostettiin se alstulolle ja houkuteltiin alaspäin siitä. Ehkä ensi kerralla puomi ois jo vähemmän pelottava. Pelkään pahoin että A-este on vielä pelottavampi, mutta jos ensin opetellaan puomi kunnolla ja sitten vasta kokeilemme A-estettä.
Jos agilitystä ei muuta iloa ole, niin ainakin Hugo on rättiväsynyt sen jälkeen, joten tätä harrastusta kannattaa jatkaa  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti