perjantai 21. syyskuuta 2012

Metsässä jälleen

Kävimme taas pitkästä aikaa jälkitreeneissä. On ollut kaikenlaista estettä, viimeisin Hugon kynsiepisodi. Kynnestä sen verran että se on siis tosi lyhyt tai oikeastaan siinä ei ole kynttä ollenkaan, vain pieni rupi. Epäilykseni on että siihen ei uutta kasvakkaa, koska siinä ei ole sitä verisuontakaan, joka pari päivää tapaturman jälkeen  katos kokonaan. Kynsi ei tunnu häiritsevän Hugo juuri lainkaan, vaikka sitä kyllä nuoleekin vielä jonkin verran. Tossua edelleen pidän aina ulkona, kun välillä kynsi näyttää olevan märkä ja punainen. Ja kauluri on aina yöllä ja yksin ollessa Hugetilla päässä. Treeneissä me aloitettiin jo käymään, tossun kanssa tietysti. Jälkeä oli eilen luvassa ja se meni hienosti, vaikka taukoa viime kerrasta oli ainakin se 2vk. Nameja laitettiin tällä kertaa joka kymmenelle askeleelle ja aina vähän enemmän ja loppuun tietysti herkkuja purkissa. Kasojen idea oli se että Hugo reagois niihin paremmin kuin yksittäisiin herkkuihin ja söis ne, jollon se sais palkan jäellä ja tekis tarkkaa työtä. Näitä kasojakaan Hugo ei syönyt, mutta lopun purkkiin se aina reagoi, joten päätettiin kokeilla että jälelle laitetaan pari purkkia, jotta Hugo sais jälelläkin jonkun palkan, kerta ei yksittäisiä herkkuja sieltä syö.
Tänään sitten päätin heti mennä kokeilemaan uutta purkkipalkkausta ja tein Hugolle jälen. Laitoin alkuun ehkä kymmenelle askeleelle nameja ja sitten kaksi purkkia jälelle ja yhen loppuun. Hugo ajo hienosti jälen ja aina kun tuli purkki, niin jäi siihen odottamaan innolla että se avataan. Sitten jatkettiin matkaa. Purkkiteoria todettiin siis toimivaksi ja sitä kannattaa jatkossakin käyttää. Jotenkin tuntu myös että jälen ajo oli selkeempää, kun Hugo ei koko aikaa ollu haistelemassa niitä nameja, vaan ajo sitä itse jälkeä.
Kerta kokeilun makuun pääsin, niin ajattelin kokeilla että miten Hugo reagoi hajullisiin esineisiin metsässä, lähinnä tulevia jälkikeppejä ajatellen. kävelin ehkä noin 5m ja laitoin lelun jälelle ja sitten taas 5m ja toisen lelun. Sanoin Hugolle jälki käskyn ja se lähti ajamaan, ekan lelun kohdalla meni ohi. Otin sen takaisin ja käskin istumaan lelun eteen ja palkkasin. Toisella lelulla se jo hidasti ja pysäytin sen siihen ja palkkasin. Tein toisen samanlaisen jälen ja siinä ekan lelun se otti ite suuhun. Käskin sen siinäkin istumaan ja palkkasin. Ajattelin istumisen olevan sellanen selkee mutta ei liian ahistava ilmasu Hugolle. Makaamaan kun se ei oikeen märässä metsässä mielellään mene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti