perjantai 5. lokakuuta 2012

Sitä sun tätä

Kaikkee sitä ollaan taas treenattu, vaikkakin treenit alkavat nyt vähetä pimeän takia kovaa vauhtia. Vielä kuitenkin on 4-5 kertaa viikossa treenejä. Hakutreeneihin Hugon sai hienot pelastuskoiraliivit, joihin sitten joskus toivottavasti saadaan ommella hälytyskoira-merkit. Sitä odotellessa ollaan käyty myös treenaamassa :) Ongelmia ei ole vieläkään ilmennyt hakumetsässä, vaan aina tehdään hyvin ja nopeasti, muilla kun tuntuu olevan aina joku pieni ongelma, niin Hugo vaikuttaa helpolta niiden rinnalla. Noutoa ollaan välillä treenattu sillein että Hugo joutuu hakemaan ihmiseltä lelun ja tuomaan sen minulle. Nouto onkin kehittynyt hurjasti viime aikoina ja Hugo saattaa itekkin tuoda mulle leluja ja esineitä. Pimeys on vähän haitannut treenejä, mutta meillä on liiveihin kiinnitettävä sininen valo, joka näkyy hyvin metässä pidemmällekkin ja sille on nyt alkanut olemaan käyttöä.

Haju jo nenässä.


Jälessä meillä on ollut oikeen tehotreenejä, kun ollaan tehty jopa kolmeakin jälkeä viikossa. Siinä olen huomannut sen, että jos jälelle mennään heti lenkin jälkeen, vauhti on lujempi ja työ ei ole niin tarkkaa, kuin sillon jos mennään suoraan autosta. Ilmeisesti lenkki nostattaa sen verran kierroksia, että päämääränä on vaan löytää se namikuppi sieltä jäleltä. Mutta sillon kun Hugo keskittyy niin jälkeä ajetaan hyvin, välillä vauhtiin puutun nyppäsemällä liinasta. Jälen pituutta olen pidentänyt, mitä sanoisin, ehkä noin 300 askeleeseen. Keppejä eikä kulmia  ole vielä otettu.
Sitten tottis. Siinä meille on tullu vähän takapakkia, kun kontakti ei enää pysynytkään liikkeessä enkä haluais nykiä hihnasta kontaktin saamiseen. Nyt ollaan sitten oltu ihan vaan paikallaan ja otettu kontaktia. Välillä kävelen paikallani tai jotain muuta häiriötä ja sillonkin kontaktin on pysyttävä. Pikkuhiljaa siitä sitten olis tarkotus päästä liikkeelle. Hugolle ei toiminu se että olisin vaan kävellyt ja palkannu sillon kun se ottaa itse kontaktia, se kun ei ota sitä. Oma kunto loppuu ennen kun Hugo on niin tylsistynyt että katsoo minua. Intoa sillä on mutta sitä ehkä turhauttaa se, että mitään ei oikeen kunnolla tehä, vaan seistään paikoillaan tai vaihetaan vähän asentoa. Hugo haluaa juosta ja lujaa!
Mikäs laji unohtu, niin agility. Vihdoinkin päästiin ensimmäisiin treeneihin, en edes muistanu enää mitä Hugo osaa ja mitä ei, kamala 3kk tauko. Aluks annoin Hugon vähän haistella kenttää, jossa tuntu olevan paljon mielenkiintoisia hajua. Aika nopeesti lähettiin kuitenkin tekemään ja Hugo teki hienosti. Se oli aika nopeakin ja kuunteli jopa. Muutaman kerran tais käydä haistelemassa mutta ihmeen vähän. Niin ja kuvitelkaa, Hugoa sanottiin ketteräks! Sitä kommenttia en oo vielä Hugosta kuullut, mutta ehkä siitä on tauon aikana kehittynyt vähän ketterämpi :) Otettiin yks tekniikkapätkä ja sitten erikseen keppejä ja puomi. Tekniikkapätkä meni hyvin, ite vaan jännitin vähän että millon Hugo karkaa johonkin haistelemaan, niin sitten ohjaus ei ehkä ollut parasta mahollista. Kepit Hugo menee suht lujaa jos käsi on paikoillaan vieressä ohjaamassa. Puomi otettiin myös ja siinä ylösmeno kontakti otettiin ekalla kerralla mutta toisella kerralla Hugo ei sitä enää ottanu. Sitten käskin sen pysähtyä koonaan ylösmenolle ja käskystä sai vasta mennä. Alastulot ottaa hyvin ja varmasti.
Vielä kuva Hugosta takakontissa, jossa Hugo joutuu viettämään joka treeneissä aikaa yllättävän paljon, aina omaa vuoroa odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti