maanantai 3. syyskuuta 2012

Tokokoira

Taas on viikko hurahtanut treenien merkeissä. Tästä lähtien pojat joutuvatkin sopeutumaan koululaisen rytmiin kun joudun/pääsen taas koulun penkille.
Oliverin koepalan tulokset tulivat ja patit ovat laajentuneita verisuonia, joihin on kertynyt kuolleita soluja, näin lyhyesti sanottuna. Voi johtua bakteeritulehduksesta tai esim. jostain fyysisestä muutoksesta suussa. Tässä tapauksessa aiheuttajana voisi olla parin hampaan poisto noin vuosi sitten. Ei ole tietoa että tällaisia olisi suussa kellään ollut, joten asiaa eläinlääkäri vielä selvittää. Nyt kuitenkin Oliverilla on kuukauden mittainen antibioottikuuri, jotta selvitetään onko ongelma bakteerien aiheuttama.
Sitten Hugoon. Se huligaani on päässyt tällä viikolla pareihin hakutreeneihin, jälkitreeneihin ja tottikseen. Ja sisätiloissa ollaan noutoa harjoteltu esineruutua ja hakurullaa silmällä pitäen. Hakutreenit menivät mallikkaasti, vaikeusastetta vähä vähältä nostetaan ja edistystäkin tapahtuu. Idea Hugolla on jo selvillä ja aina innokkaasti lähtee ukkoja pelastamaan.
Jälkitreenit ylittivät kyllä odotukset. Viimekertasten sähläilyjen jälkeen rima ei kyllä ollut kovin korkeallakaan. Elikkä tein vähän pitemmän jälen ja nameja lähes joka askeleella, jotta joutuis tekemään tarkkaa työtä eikä menis päättömästi eteenpäin. Yllätyksekseni Hugo lähti hyvin ajamaan, nenä koko ajan maassa, tarkkaa työtä tehden. Kerran eksy reitiltä, mutta kun pysähdyin, niin etti jälen uudestaan ja ajo mallikkaasti loppuun asti. Nyt Hukkis ehkä tajus että täähän on se sama juttu kun siellä nurmellakin sillon joskus. Vetämistä taas rajotettiin tällä kertaa aina vähän nyppäsemällä hihnasta, kun vauhti oli liian lujaa ja se tuntu auttavankin. Namit ei kyllä siihen vauhtiin auttanut, koska Hugo ei syönyt niitä :) Vietti sillä on kuitenkin niin voimakas, että ei malta nameja jäädä syömään.
Tokotreeneissä Hugo on aivan täpinöissään ja jos sisällä yrittää laittaa sen vaikka sivulle, niin sillon matot ja kaikki muukin saa kyytiä, kun herra on niin into piukeena tekemään. Yllättävää tämä Hugon innostus on mutta en valita :) Eilen treeneissä otettiin taas seuraamisen aloittamista ja istumista pysähdyttäessä. Hugo kun tahtoo kulkea vähän vinossa ja sitten viimeistään istahtaessa on aivan vinossa. Tähän auttoi hitaasti pysähtyminen. Hiljaa hyvä tulee.

Hugon uusi tokovarustus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti