keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Treenipäivitys

Nyt sitä taas ollaan aloitettu treenit tokon puolella ja agilityssäkin yritetään nyt ryhdistäytyä. Hiihtämässä pitäis myös vähän ahkerammin käydä. Virta kun ei vieläkään tunnu tuolta hulivililtä loppua. Hiihdon kannalta se on aikas kiva, kun veto on päällä koko ajan, viime talvena kun se oli Hugon puolelta vähän sellasta hiimailua. Tänään käytiin 13km hiihtolenkki vähän pehmeillä laduilla, mutta siitä huolimatta Hugo jakso vetää koko matkan.
Ja hiihtolenkin jälkeen jakso vielä riehuakin.Agilityssä me tunnutaan edistyvän, vaikka ei treenatakkaan :) Mikäs sen mukavampaa. Kepeille lähettämistä olen kokeillu ja kyllä se Hugo hakee niille ihan ite ja jatkaa hyvin matkaakin. Vielä en kovin kaukaa takaa ole lähettäny, mutta yllätyin jo siitä että se lähtee ylipäätään etenemään. Ja siis VAUHTI, se on huippuluokkaa, eli niin kova että minä en osaa enää ohjata enkä pysy perässä, kun kunto loppuu kesken. Asialle täytyy jotain kait tehdä, ilmeisesti mun pitää vaan käydä vähän useemmin lenkillä. Samalla toki kun vauhti kasvaa niin tuntuu että käskyihin reagointi heikkenee ja sitä mennään välillä minne sattuu. Mutta tosiaan ohjaus kun ei kerkee mukaan, niin ei kai sitä voi sillon tietää mihin seuraavaks mennään.
Kontaktit on nyt vaan se meidän ongelma, tai no niin kaikki ainakin väittää. Eli nyt on ollut tarkotus vaan yrittää hidastaa Hugoa ennen ylösmenoa ja siinä sanon sille käskyn "koske", joka ennen tarkotti sitä että Hugon pitää pysähtyä ylösmenolle, mutta nykyään sen tarkotus on vaan hidastaa sitä. Täällä kun olen saanut vaan neuvoja, että ei kannata opettaa ylösmenokontakteja ollenkaan, että kyllä ne isommatkin koirat ne ottaa. Se ei vaan toimi meillä. Nyt kun olen sillä periaatteelle vähän mennyt, niin enemmän tulee kontaktin ylityksiä kun että se ottais ne. Mutta jännää on se että kun sanon sen koske sanan niin Hugo kyllä selkeesti hidastaa, mut se menee siihen esteen ihan eteen ja ponnistaa sitten kontaktin yli. Nyt ajattelin kokeilla sitä sellasta kaarta, joka laitetaan ylösmenolle ja sen pitää mennä siitä läpi, jollon se ottaa pakosti kontaktin. En tiiä mitä se sit tekee, jos sitä ei ookkaan, mut saa nähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti