torstai 11. huhtikuuta 2013

Tauko tekee hyvää...

... toivottavasti. Hukkis on nimittäin nyt lomalla. Kisojen jälkeisellä viikolla kävin itsenäisissä agitreeneissä ja sitten myös yritin tottista sen kanssa ottaa, niin ei onnistu. Mitään Hugo ei oikeen tehny, istu ja katto että oikeesti pitäiskö mun tästä liikkua tai sitten oli sen näkönen että ei kuuliskaan. Joten sitten päätin että ehkä me ollaan molemmat nyt loman tarpeessa, ei treenejä, ei kotitottista ei hiihto tai juoksulenkkejä, pelkästään nukkumista ja kivoja kävelylenkkejä. Ekoina päivinä Hugo nukkukin tyytyväisenä ja ei haitannu ollenkaan vaikka lenkitkin jäi lyhyiks.


Ajattelin sitten myös tällä samalla tauolla käyttää Hugon hierojalla. Lähinnä vaan kattoo et kaikki on ok. Tänä aamuna sitten mentiin koirahieroja ja koirafysioterapeutin luona käymään Tiistin fysioterapiaan. Hugon saa kätevästi kylelleen makaamaan kun se osaa kuolla käskystä :D Muuten se on hyvin epäileväinen jos sitä alkaa kääntämään kylelleen ja sitten se hyppää heti ilmaan. Hugo rauhottu tosi nopeesti ja hierotessa piti sellasta kurnuttavaa ääntä. Karvaa siitä lähti ihan hirveesti, melkein hävetti kun hierojan housut oli aivan valkoset ja ne karvat kun ei helposti pois lähe. Hugolla on kuulemma vahvat selkä ja niskalihakset (vähemmästäkin vetämisestä tulee vahvat niskalihakset). Testas myös Hugon koordinaatiota, joka oli ihan hyvä (nosti samaan aikaan ilmaan saman puolen jalat tai vastakkaiset jalat). Alaselkä ja oikea takajalka oli Hugolla vähän enemmän jumissa, mutta ei mitenkään hälyttävästi. Me saatiin hyviä ohjeita miten just noita jumeja voi ehkäistä ja millasia harjotteita vois tehä. Esimerkiksi Hugolle suositteli selän ja kaulan venytyksiä, aktivoivia liikkeitä lannerankaan, pumppaavia venyttelyitä ja koordinaatioharjotuksia.
Aina välillä sitä miettii et miten vois just ehkästä mahdollisimman hyvin jumeja ja vaurioita. Hugo kuitenkin on raskas koira, joka joutuu varsinkin agiltiyssä tekemään äkkinäisiä liikkeitä ja nivelet ja lihaksisto kuormittuu aika paljon tuollasen massan alla. Siks hyvä lihaskunto on varmaan se paras ehkäisykeino. Ja varsinkin lämmittelyä ja jäähyttelyä tuli taas mietittyä entistä tarkemmin viime dallu-lehessä selkäongelmaisesta dallusta kertovan  jutun jälkeen.
Nyt on Hugo kuitenkin kisakunnossa, ainakin rakenteellisesti Varkauden sunnuntain agikisoja varten ja toivottavasti jaksaa taas ajatella tämän reilu viikon kestäneen loman jäljiltä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti