sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kuulumisia

Hyvää kuuluu! Sain juuri tietää, että päästiin Hugon kanssa Kohti hälyryhmää-ryhmään. Se on tällainen uusi kokeiluryhmä, jonka koirat pyritään saamaan siihen kuntoon, että pääsevät ihan oikeeseen hälyryhmään. Oikeassa hälyryhmässä on siis koirakoita, jotka ovat suorittaneet joko jälki tai haku pelastuskoirakokeen tai sitten molemmat (suositukset taitaa vaihdella alueittain) sekä läpäisseet käyttöönottotarkastuksen. Käyttöönottotarkastuksessa katsotaan koiran ja ohjaajan työskentelyä "oikeassa tilanteessa".
 Jännityksellä odotan miten meidän treenailut paranee ryhmässä olon myötä. Ryhmä treenaa ainakin hakua, jälkeä ja tottista. Ja tarkoitus olisi treenata mahdollisimman paljon oikean tilanteen kaltaisia asioita. Ensi viikon lauantaina on koirien tason katsastus ja treenisuunnitelmien tekoa. Mutta ihan huippu juttu että tuonne päästiin, sillä toivon, että nyt saadaan kunnon ohjausta meidän treenaamiseen.
Kyllä pitää tässä kohtaa kehua, että kyllä me paikkamme ollaan tuolla ansaittu, sillä Hugo jäljesti tässä yks päivä 22 tuntia vanhaa jälkeä metsässä. Ei se ihan turha koira ole.

Ekassa videossa näkyy hyvin kuinka Hugo lähtee usein ettimään jälkeä mielummin läheltä metsää kuin että ottaisi sen suoraan tieltä. Tässä siis jälki kulkee suoraa tietä pitkin risukkoon.




Tässä Hugon toinen ongelma näkyy, kun jälkihän jatkuu aina suoraan tien yli, eikä se voi kääntyä mihinkään muualle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti