sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Syksy

Meidän syksy on alkanut ja varmaan jatkuukin jälkipainotteisesti. Lähinnä vanhoja (6-12h) metsäjälkiä ja jäljen nostoja ollaan harjoiteltu. Nyt pitäisi ehkä tehdä muutamia nurmikko/peltojälkiä ja vielä jos jaksais jonkun tienpohjajäljen vääntää niin olisin tyytyväinen.
Tottista aloiteltiin nyt vähän tehokkaammin treenaamaan, sillä se on jäänyt nyt aika vähälle. Jäävät ja eteenmeno ne tärkeimmät treenattavat. Viime treeneissä harjoteltiin henkilöryhmää, jossa oli koira. Ensin ryhmässä oli 11vk tanskandogin pentu, jota Hugo ei ollut ikinä nähny ja toisella kerralla tuttu suursnautserinarttu. Molemmilla kerroilla Hugo ei juuri reagoinut koiriin vaikka aika lähellä pyörittiin. 

Hakuilua ollaan vähän otettu, mutta tuntuu, että aina siinä joku mättää. Vaikka oli tässä yhet tosi hyvät treenit, jolloin harjoiteltiin pitkiä pistoja kiintorullan kanssa. Pistoille Hugo lähti hienosti ja rullankin toi mallikkaasti. Ainoastaan olisi pitänyt tehdä vain 3 pistoa, sillä neljännellä rullan tuonti ei ollut enää hyvä. Huomaa kyllä, että niin kauan kun on intoa, niin rulla jaksetaan tuoda perille asti, mutta kun väsymysy iskee niin heti kärsii ilmasu. Mutta viime treeneissä sama teema: pitkät pistot, niin Hugo juoksee 5m metsään ja kattelee ympärille ja tulee takas että "ei näkyny ketään". Siinä vaiheessa sellanen olo että silmillähän sut on koulutettu ettimäänkin ja ne ukothan on aina siinä 5m päässä keskilinjasta. Ei ollu meidän päivä silloin. Mutta totta on, että kun ollaan rullaan keskitytty, niin koko muu hakuilu on jäänyt tosi vähäiseksi. Pistoja tai kaavioo ei olla kyllä tänä kesänä montaa kertaa otettu.
Hauskaa on se, että Hugo tuntu tuona katastrofipäivänäkin olevan ihan innoissaan, sillein että jee me treenataan, aijaa mitähän mun piti tehä jos ei silmillä ettiä, nooh ei se haittaa mä meen sit tänne, ai ei ollu täälläkään, eipä siinä tää on silti tosi kivaa...Sillä on joku jee-kausi menossa, vaikka se ei ihan kunnolla aina toimikkaan kaikessa. Sisällä se jopa saattaa kantaa lelun mulle ja irti kun pääsee, niin välillä juoksee hulluna rinkiä ihan kun ei ois ikinä ulkona ollukkaan. Veikkaan, että Oliverin lähtö on tähän osa syy, sillä Hugo ei oikein uskalla Oliverin seurassa leikkiä kun Oliver alkaa komentamaan. Hugo kun ei muutenkaan tykkää kauheesta säädöstä ja kun Oliver riehuu ja huutaa koko ajan, niin Hugo sitten ite pysyy poissa tieltä ja rauhoittaa tilannetta sillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti