maanantai 21. syyskuuta 2015

Edellä aikaa

Ihmiset kun on kysyny viime aikoina miten vanha Pablo on, niin olen sanonut, että n. 5kk. Sitten tajusin vähän aikaa sitten, että eihän se ole kuin reilu 4kk! Sen jälkeen mietin, että minkähän ikäisenä Pablo on saanu toisen rokotteensa, kun siitä tuntuu olevan ikuisuus. Mielestäni laskin kalenteriin, 4vko rokotusten välille, mutta ei tainnu laskut mennä oikein. Nooh molemmat rokotteet on kuitenkin saatu, niin se kai pääasia. Pablo painaa tällä hetkellä 20kg ja hampaita on lähtenyt ihan urakalla. Pablo on ollu hampaiden lähdön aikaan välillä aika kipeä, niin on saanut ihan kipulääkettä pahimpina päivinä. Kuulin, että hampaiden lähdön aikaan ikenet voi jopa tulehtua. En kyllä ihmettelis vaikka Pablolla ne tulehtuis kun pureskelee kaiken kalanraadoista puun oksiin. Nyt on kuitenkin enää yks kulmahammas ja muutama takahammas lähtemättä, joten toivotaan että säästytään tulehuksilta.

Pablo on saanut ruuan enää kahesti päivässä ja se on tuntunut riittävän ihan hyvin. Treenitkin sujuu hyvin, kun alkuillasta herra on jo vähän nälkäinen, vaikka sehän on kyllä aina nälkäinen. Pablon pureminen on onneksi vähentynyt huomattavasti ja se puree enää kun on tosi innoissaan tai ärsyyntynyt. Suussa sillä pitää kuitenkin aina olla jotain, lenkillä keppi ja sisällä lelu. Pablo tykkää kulettaa tavaroita, varsinkin kenkiä ja vaatteita. Se ei kuitenkaan revi niitä vaan kulettelee vaan nätisti, ehkä Pablo onkin noutaja. Pablo on myös nyt tajunnu miten hypitään, nyt se hyppiikin joka paikkaan, kuten pöytiä, ovia ja ihmisiä vasten ja tietysti sohvalle ja sänkyyn.
Muutenkin kyllä tuntuu, että Pablo ei osaa vielä mitään ja en ole opettanu sille mitään. Onneks paljastu, että se on vasta reilu 4kk, joten anna hieman armoa itselleni :D Oikeastihan Pablo on käynyt treeneissä ihan 9 viikkosesta lähtien ja lähes joka päivä yritän jotain sen kanssa tehdä. Että ehkä Pablo kuitenkin osaa jotain. Ainakin se on ehtinyt ehdollistua jälkivaljaisiin hyvin tehokkaasti. Heti kun valjaat laitetaan päälle, niin nenä on koko ajan maassa, vaikka jälen alkuun ois vielä matkaa. Jälestä puheenollen, Pablo on ajanut kaksi huonoa jälkeä viime aikoina. Toinen oli metsäautotiellä ja se oli 20min vanha ja toinen hiekkakuopalla ja 40min vanha. Metsäautotiellä sillä oli ihan liikaa virtaa, se vaan sähläs menemään eikä pystyny keskittymään ajamiseen. Toki se oli aika kova pohja, joten se oli myös vaikea jälki. Hiekkakuopan jälki oli helpommalla pohjalla, sillä siihen vähän jalka upposi, mutta siellä Pablon jälestys vaikutti siltä kun siellä ois kävelly sata muutakin ihmistä, vaikka ei siis ollu. Näiden jälkeen meinas iskeä epätoivo, eikö se osaakkaan jälestää. Ja kaiken lisäks aiemmin viikolla se ajo tosi hyvän hiekkakuoppa jälen, joka oli sen 30min vanha. Samoin eilen ajo kans hyvin hiekkakuopalla. Molemmilla huonoilla kerroilla en ollut lenkittäny Pabloa ennen jälkien ajoa, en tiiä oisko se yks syy, ettei sitten malta ehkä keskittyä niin hyvin. Koita sitten saaha tuosta selvää. Niin ja Pablolla on siis nykyään vain purkkeja ja esineitä jälellä ja jälet on ollu pisimmillään ehkä 300m.  Esineet ja purkit se on merkannu kaivamalla, joskus ottanut suuhun. En tiiä pitäiskö sitä opettaa ottamaan suuhun esine, niin ilmasu ois ehkä näkyvämpi. Toisaalta Hugo merkkas esineet kans kaivamalla, joskus otti suuhun ja hyvin ne huomasin.

Pablon onnistunut hiekkajälki löytyy osoitteesta https://youtu.be/An0Y6P41beE
Siinä ekan purkin jälkeen on pari harhaa, joihin Pablo lähti ja minä unohin että siinä oli harhat, joten siinä säädettiin vähän aikaa. Muuten pikku-poika jälesti oikeen mallikkaasti.Pablo on jo ammattiveneilijä

Omatoimisesti kävi hakemassa porkkanan maasta

1 kommentti:

  1. Teille on haaste: http://osajazelda.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html :D

    VastaaPoista