keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Tottiskoulutus

Melkein olin jo unohtanut, että käytiin tottiskoulutuksessa tuossa  vajaa pari viikkoa sitten. Saatiin paljon hyviä vinkkejä vaikka mihin. Aluksi tuntui, että mihinhän haluan keskittyä tässä koulutuksessa, pitäis joku ongelma keksiä, mihin halutaan ratkaisuja. Noh kyllä sitten kun mietin mitä meidän pitäis vielä opetella, niin tuli mieleen liikkeistä jäävät, nopeat maahanmenot ilman, että kyynärpäät jää ilmaan ja eteenmeno.
Maahanmenossa kouluttajan mielestä kyynärpäiden ilmaan jääminen ei johdu kylmästä ja märästä maasta vaan siitä, että Hugo on oppinut, että niin voi tehdä. Nyt sitten maahan mennään ensimmäisellä käskyllä ja jos ei, niin siitä ei saa palkkaa, vaan pelkän kehun. Ja ihan perus harjoituksia käden avulla nopeita ja kunnollisia maahanmenoja. Jääviin saatiin hyvä neuvo etenkin seisomiseen, että seuruttaa tai kuljettaa koiraa sivulla ja oikealla kädellä heittää namin koiran pään yli tai hieman koiran sivulle ja sanoo käskyn. Tällein koira oppii pysähtymään käskystä ja jossain vaiheessa namin heiton voi jättää pois. Eteenmenossa uusi tekniikka oli että avustajalla on nami ja koira lähetetään avustajan luokse eteen ja itse käskytetään koira avustajan luona maahan, jonka jälkeen avustaja palkkaa koiran. Tästä lähdetään etenemään niin, että käsky huudetaan jo ennen kuin koira on avustajan luona. Tämä oli kyllä tarpeellinen neuvo meille. Mietin jo monesti että miten ihmeessä saan hugon opetettua eteenmenoon ja vielä menemään maahan käskystä. Aiemmat ohjeet oli  että opetat sen juoksemaan ruuan luokse ja sitten kaukokäskyt ja sitten vaan jossain vaiheessa huudat käskyn eteenmenossa. Ei varmasti olisi toiminut meillä. Mutta hyvin tyytyväinen olin koulutukseen.

Sitten vähän täytekuvia. Hugon tapa matkustaa autossa ja Hugon uusi valopanta, joka todellakin näkyy ainakin vielä. 

2 kommenttia:

  1. Jali matkustaa ihan samallalailla :D Paitsi nykyään kun ilkeä koiraverkko on tiellä niin joutuu nojata päätä tyhmästi verkkoon. Joka tapauksessa johonkin sitä päätä on ihan pakko nojata :D

    VastaaPoista
  2. Tää on siis rotuominaisuus. Helmikin nojaa verkkoon tai lepuuttaa päätä ikkunan reunuksella.

    VastaaPoista