lauantai 27. joulukuuta 2014

Vuoden loppu

 Vuoden viimeiset viikot on vietetty rauhallisesti vähän kaikkea pientä tehden. Ennen joulua käytiin ekaa ja ehkä vikaa kertaa hiihtämässä tänä talvena. Pieni lenkki tehtiin hieman kyseenalaisella ladulla, mutta minkäs teet kun hiihtämään on päästävä :D


Nouto on ollut myös suurennuslasin alla, sillä lähes joka päivä ollaan harjoteltu noudon pitämisvaihetta ennen ruokaa. Tällä hetkellä ollaan siinä pisteessä, että Hugo saa namin aina kun pitää esinettä rauhallisesti suussa eikä mällää. Tämä aika on ehkä sekunnin luokkaa. Tottiksessa jäävät on ollu nyt pop ja miten ihana oli tänään katsoa kun Hugo jäi niin nätisti seisomaan ilman namin heittoa, vain käsiavulla ja suullisella käskyllä. Eteenmenoa myös pari kertaa treenattu, mutta siinä vielä paljon tekemistä. Harmi vaan että tottista tai melkein mitä vaan on huono treenata tuon vilukissan kanssa näillä pakkasilla.
Tämä vuosi on kyllä ollut hienoa aikaa Hugon uran suhteen. Alkukesästä läpäistiin Bh-koe ja syksyllä päästiin tähän hälyryhmään tähtäävien joukkoon, joka oli meille suuri juttu. Kyllä vuoden aikana on hurjasti kehitytty niin tottiksen kuin jälenkin osalta. Haku jäi vähäiseksi tänä vuonna, mutta ehkä ensi kesänä sitä sitten treenataan ahkerammin. Tänä vuonna minä olen myös oppinut luottamaan Hugoon, että kyllä se osaa ja kyllä se oppii vaikka alku tuntuukin aina niin vaikealta.
Ensi vuonna olisi kyllä tarkoitus käydä pelastuskoirien jälkikoe testaamassa, vaikka se varmaan menee loppukesälle, sillä tottis ei ole vielä siinä mallissa kun pitäisi. Alkuvuosi kun menee Hugolla täysin lomaillessa. Mutta minun mielestä meillä on kaikki mahdollisuudet jatkaa tätä nousukiitoa vielä ensi vuonnakin. Menestyksekästä uutta vuotta toivottaa Joensuun porukka, joka hiljenee treenien osalta kolmeksi kuukaudeksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti