tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pääsiäistä viettämässä

Pablon pääsiäinen on ollut hyvin tapahtumarikas, sillä me vietettiin se Riihimäellä. Matkustus tapahtui junalla ja matka kesti noin 4,5h. Onneksi Pablo oli viisastunut ensimmäisestä junamatkasta ja nyt matkustaminen sujui jo rauhallisemmin ja pääasiassa nukkuen. Ainoastaan junan vaihdot oli melkoista säätämistä. Pablolla on vaan niin kova kiire eteenpäin ja kaikki ihmiset ois niiin ihania, että minulla on täysi työ pitää se kurissa. Namitkaan ei kunnolla kiinnosta siinä vaiheessa. Toivottavasti tässäkin tapahtuu edistystä ennen seuraavaa junamatkaa. Jänniä paikkoja oli myös liukuportaat joita pitkin meidän piti mennä alas, jotta päästiin oikeelle raiteelle. Ihmisvilinässä Pablo ei ehtinyt miettiä uskaltaako niihin mennä vai eikö, joten se ei koitunut ongelmaksi. Luulen, että rauhallisessa tilanteessa pablo ei olisi niin helposti niihin mennyt, vaikka melko reipas erilaisilla alustoilla onkin. Portaissa sitten sitä vähän jännitti kun ne liikkuivat, mutta päästiin rauhallisesti alas asti lihapullia syöden.

ReppureissaajaPablo viihdytti itseään ja kanssamatkustajia ryömimällä penkin alta moikkaamaan edessä istuvia.

Pääsiäisenä Pablolla oli kaverinaan kaksi koiraa ja kissaa. Koirat olivat pablon mielestä tylsiä, koska ne ei leikkiny hänen kanssaan. Kissat sitä kovasti kiinnosti ja välillä melko nätisti kulki vaan niiden ohi reagoimatta, mutta välillä sitten intoutu haukkumaan niitä. Pablo on kerran kokenut kissan vihan ja nyt selkeesti varoo kissoja, mutta sitten välillä se haluis tutustua niihin ja kun ne ei tule hänen luokseen, niin alkaa haukkuminen.


Niinkuin pääsiäiseen kuuluu, käytiin myös Riihimäen keskustassa pääsiäistorilla ja ulkoilmatapahtumissa katselemassa ihmisvilinää. Ei se hihnassa kävely kovin kaunista katseltavaa ollut, mutta silleinhän se vaan tottuu. Pablo näki myös poneja ja lampaan, jotka oli aika jänniä, mutta silti ois kiinnostanu kovasti mennä tutustumaan.

Torilla metrilakuja ostamassa

Yksi pääsiäissunnuntain ohjelmista oli lenkki ja jäljen ajo. Pablo pääsi ajamaan ensimmäisen metsäjälen tälle keväälle. Se ei kyllä vielä Joensuussa onnistuis, mutta Riihimäellä oli metsät pääasiassa sulia. Jälki oli tunnin vanha, 500m pitkä ja siellä oli 3 esinettä. Pieni jälennosto otettiin alkuun ja Pablo jälen nappaskin, mutta lähti väärään suuntaan ajamaan, jolloin pysäytin sen ja omatoimisesti sitten siitä jatkoi oikeeseen suuntaan. Kaikki esineet merkkas hienosti menemällä maahan. Jälkeä ajoi ihan ok, ei mitään tarkinta, mutta jälellä kuitenkin pysyi ja loppupalkkakin löyty. Se oli hyvä metsäjälkikauden avaus.

Maanantaina me osallistuttiinkin Dalmatiankoirat ry:n järjestämään pentunäyttelyyn ja open show:hun, joka järjestettiin siellä Riihimäellä. Pablo osallistui junioriluokkaan, jossa oli 5 urosta. Pablo esiintyi tosi nätisti, vaikka se liilkuminen kehän ulkopuolella oli taas aikamoista. Pablo seisoi tosi nätisti pitkänkin aikaa paikallaan ja juoksukin oli ihan juoksua. Valitettavasti ulkonäkö ei ole tällä hetkellä yhtä hyvä kuin mitä käytös oli. H eli hyvä oli arvostelun tulos, lähinnä arvostelussa mainittiin kevytrakenteisuus ja kehittymättömyys. Liikkeissä oli myös parantamisen varaa. Positiivisena asiana oli se, että kaikki mihin pystyttiin vaikuttamaan oli hyviä, kuten se käytös. Onneksi toivoa vielä on, sillä herra taitaa olla vähän niitä hitaasti kehittyviä yksilöitä. Kokemusta tuli taas rutkasti ja se on hyvä.
Arvostelu meni näin:
Vielä aika pentumainen nuori uros, jolla hieman pyöreä kallo ja lyhyt kuono-osa. Hyvät korvat, hyvä kaula. Melko suora etuosa ja vielä kovin kapea rintakehä. Voimakkaat takakulmaukset ja hyvä leveä reisi ja pitkä lanneosa. Jyrkkä lantio josta syystä ylälinja laskeva. Saisi liikkua pidemmällä askeleella, takaraajat jäävät rungon alle. Ahtaat takaliikkeet. Erinomainen luonne, hieno esiintyminen. Pilkut kovin yhteenkasvaneet. Tarvitsee vielä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti