perjantai 28. kesäkuuta 2013

Edistystä

Viimeaikoina rulla ja tottis on ollu meidän viikon sanat. Rullaa ollaan otettu yleensä pari kertaa viikossa ja tottista vähän enemmän. Muut treenit kuten jälki ja ihan oikee hakuileminen on nyt vähän jäänyt, mutta parempi ehkä näin vähän jaksottaa millon mitäkin treenaa. Ja jälessä me nyt ollaan vaan niin hyviä, että mitäpä sitä enää treenaamaan :D
Rullan kanssa me ollaan edistytty ihan hirveesti. Nykyään Hugo tuo 90% rullista minulle asti ja ainakin puolet saan otettua suoraan suusta ettei tiputa jalkoihin. En ole nyt ollut niin tarkka siitä että tiputtaako jalkoihin vai oottaako kunnes otan sen siltä suusta. Jos Hugo tiputtaa rullan ihan kokonaan matkan varrelle, niin lähetän sen hakemaan uuden rullan. Rullan tuonti on siirretty kokonaan metsään ja sillein et Hugo joutuu jo vähän etsimään. Intoa sillä on tosi hyvin, välillä se vaan saattaa hiimata hetken siellä maalimiehen luona ennen kun ottaa rullan. Välillä meinas epätoivo iskeä tuon koiran ja rullan kanssa, mutta kyllähän siitä taitaa rullakoira vielä tulla.
Tottiksessa meidän kaukopalkka on osottautunut erinomaiseksi palkkauskeinoksi. Intoa Hugolle on tullu ihan hirveesti lisää ja se vauhti kun se saa vapautuskäskyn juosta sille namikupille :D Seuraamista on voinut ottaa jopa ehkä 20m pätkiä ja käännöksiä myös liikkeestä ollaan treenattu. Käännöksissä kontakti ei aina pysy eikä ne välttämättä ole niin teräviä, mutta tulee kuitenkin mukana. Paikallaan käännökset on tosi hyviä ja napakoita. Maahanmeno, meidän ikuinen ongelma on korjaantumassa. Joku Hugolla kai loksahti kohalleen, kun se alko mennä maahan ilman kädellä avustamista ja vielä suht nopeesti. Nopeesti tarkottaa meidän kohalla 1-2 sekuntia. Ja huomaan että jos ite sanon käskyn sillein napakasti ja innostavasti niin Hugokin menee nopeammin maahan. Nyt tuntuu siltä, että Hugo osais kaikki liikeet yksittäin, mutta sitten kun sillä vielä riittäis mielenkiinto tehä kaikki putkeen, niin hyvä ois. Välillä käy mielessä, että ehkä me sinne bh-kokeeseen vielä joskus mennään, vaikka esim. vuosi sitten se oli sellanen aihe, että ei ikinä ainakaan Hugon kanssa. Tavoitteeksi voisin kyllä laittaa että vuoden sisällä me käytäis kokeilemassa josko bh-koe menisi läpi. Kamalaa julkisesti luvata, mutta tavoitteita pitää olla ja jos Hugo tuota vauhtia edistyy kun mitä se on nyt edistyny vuodessa, niin miks ei.
Opin taas yks päivä jotain uutta: tottis ja toko ei ole sama asia.  Joskus olen saattanut kirjoittaa tokostakin, mutta siis palveluskoirapuolella treenaamme, joten se on tottista mitä me treenataan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti