sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Leiri

Rankka viikonloppu takana minulla ja koirilla. Perjantaina Hugo raukka sai viettää päivänsä ulkohäkissä aivan ypö yksin, kun se ei ollut tervetullut valmistujaisjuhliin, miksiköhän? :D Oli se aika säälittävän näkönen kun menin sen illalla hakemaan sieltä pois. Oliver se sijaan vietti koko viikonlopun arvolleen sopivassa hoitopaikassa, jossa sai nukkua sängyssä ja olla rapsuteltavana.
Hugon ja minun viikonloppu jatkui lauantaina Lieksassa pelastuskoiraleirillä. Aamulla hurautettiin Lieksaan, jossa vietettiin pitkä päivä metsässä ja autossa. Hugolle tehtiin lauantaina kaksi jälkeä. Eka jälki oli ehkä 1,5h vanha ja 300m pitkä. Hugo laitettiin ettimään lyhyeltä matkalta se jälki. Hugo löyti sen mutta oli lähössä takajälkeä ajamaan, joten pysäytin sen ja annoin ettiä sen oikean suunnan. Alku jälestä meni hyvin, mutta sitten jälki meni aikamoiseen risukkoon, jossa oli paljon kaatuneita puita yms. ja Hugohan ei voi sellasesta mennä. Joten Hugo sitten kierteli risukkoja  ja otti välillä jälkeä ja välillä tuntu ettivän sitä ilmavainulla. Loppua kohden maasto taas selkeni, mutta viimisenkin purkin se löyti ilmavainulla.  Eli siis aika kamala jälki! Tuli siis ilmi että Hugo täytyy totuttaa risukkoon. Positiivista on että Hugo kuitenkin ajo tai noh ainakin yritti ajaa sitä jälkee ja menikin sen loppuun asti eikä jättäny kesken.
 Toinen jälki tehtiin sitten helpompaan maastoon ja sinne laitettiin 4 esinettä. Se oli ehkä reilu tunnin vanha ja siinä oli yks suora kulma. Hugo laitettiin sekin jälki eka ettimään ja sehän löyty hyvin. Kaikki esineet ilmas hienosti (pysähtyy ja jotkin ottaa suuhun). Vähän korkeella nenällä minusta ajo, mutta saatto johtua korkeesta kasvillisuudesta. Kulma oli ojan penkalla, joten Hugo meni veteen (kävi juomassa) ja meni kyllä ojan toiselle puolellekkin, mutta tuli sitten takas ja jatko oikeeseen suuntaan. Molemmat jälet se ajo tosi hitaasti, ehkä kuumuus ollut syynä. Tämä toinen jälki meni kyllä tosi hienosti ja aina yllätyn kun se merkkaa esineet, kun ne on laitettu jälelle vasta ehkä kuukausi sitten.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa hakuilua. Hugolle tehtiin sellanen treeni, että maalimies oli virtaavan puron/joen rannassa ja sitten lähettiin koiran kanssa kulkemaan vastavirtaan ja katotaan ottaako se hajua vedestä. Pari kertaa Hugo kyllä merkkas veteen, ei kuitenkaan tienny mitä sille hajulle ois tehny. Omituista oli se että kun Hugo löyti maalimiehen, niin ei oikein reagoinu millään tavalla. Haki kyllä namit sieltä mut sit jatko matkaa  jälestämällä vanhoja jälkiä.

 Sunnuntaina otin myös vähän tottista hienolla nurmikentällä. Seuraaminen menee Hugolla nykyään aika hyvin, pitää katsekontaktin lähes koko ajan. Kulmat se tulee perässä mutta ei oikein käytä takapuoltaan liikkeessä. Paikallaan se kyllä käyttää. Paikallamakuuta otin myös, ei mitään ongelmia. Sitten oli jännä kokeilu, kun saatiin testata miten koirat reagoi pamauksiin. Hugo oli ekaks paikallamakuussa kun ammuttiin kaks kertaa ja toisella kerralla sitten seuruutin sitä. Paikallamakuussa ei edes silmiään räpsäyttänyt, tuijotti vaan. Seuraamisessa se laski katseen ekan pamauksen aikana, mutta ei välttämättä ollu mitenkään pamaukseen liittyvä, koska ei reagoinu muuten millään tavalla. Toisen pamauksen aikana seuraamisessa ei minkäänlaista reagtiota. Hyvä Hugo! Jotain hyötyä sen välinpitämättömyydestä joskus.


Auto oli jälleen kerran Hugon paikka lähes koko leirin ajan. Välillä käytiin tekemässä töitä, mutta kaiken muun ajan se vietti autossa, yön myös.  Kalteri takakontissa tai häkki ois kiva juttu, varsinkin näin kuumalla kun pitäis pitää luukkua auki. Onneks Hugo pysyy hyvin siellä kun laittaa hihnalla kiinni.
Koirat autoissa nukkumassa.
 Talviturkki lähti viikonlopun aikana, niinkin reippaasti että Hugo käveli suoraan laiturilta pää edellä järveen. Ja siis se tollo teki sen kaks kertaa, kolmannella kerralla meni jo rannasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti