sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesän huonot puolet

Mistä tietää että on tullut kesä ja kuumuus? Siitä että Hugo nukkuu lattialla ja että sen pää mätii. Uiminen on tänäkin kesänä saanut aikaan Hugon ihossa oireita. Tällä kertaa ei näytä olevan karvatupentulehus vaan märkiviä hotspotteja. Huomasin sen toisen posken karvojen olevan ihan klimpissä ja sieltä alta paljastui kamalalta haiseva märkäpesäke. Yritin nyppiä siitä kaikki karvat pois ja nyt olen puhistellut sitä ja laitoin siihen myös bacibaktia. Toisella puolella päätä on myös pari pienempää punaista länttiä, mutta ne ei ole ehtinyt märkimään. Jännä että yleensä nuo iho-oireet tulee pään seudulle, kun luulis että pää ei kastu niinkään uidessa ja se kuitenkin kuivuukin ensimmäisenä.
Koira joka ei lähes koskaan nuku paljaalla lattialla on saanut kyynäreensä karvattoman ja punoittavan alueen, lattialla nukkumisen seurauksena. Pitääkö minun keksiä Hugolle jotkut kyynärsuojat? :D Nytkin Hugo tekee sitä että käy välillä lattialla viileässä ja menee vähäksi aikaa pehmeälle nukkumaan ja sitten taas lattialle.


Parempi puoli

ja sitten se pahempi...


4 kommenttia:

  1. Jalilla oli aikalailla saman näköstä ja ihan samassa paikkaa mutta ei ihan noin pahan märkivänä. Nyt alkaa jo hiljalleen parantua. Inhottavan näköstä, paranemisia Hugolle!

    VastaaPoista
  2. Auts. Helmikin on kyllä lätrännyt paljon vedessä, mutta vielä ei mitään oireita. Paranemisia!

    VastaaPoista
  3. Bacibaktilla märkä hävisi ihan parissa päivässä ja nyt haavat on jo ruvella, kannattaa kokeilla jos samantapasia haavoja ilmenee.

    VastaaPoista
  4. Hei ! Kuulin ystävältäni , joka on koiraihmisiä, että lenkin jälkeen kun koira on näin kesällä kuumissaan niin kastele käsipyyhe kylmässä vedessä ja laita koiran selän päälle, se kuulemma vilvoittaa. Jos siis pysyy siinä, huugosta kun en ihan tiijä. sen märän pyyhkeen voi laittaa ennen lenkille lähtöä jääkaappiinkin , niin on vielä viileämpi.

    VastaaPoista