tiistai 29. maaliskuuta 2011

Agility treenit

Viikonloppuna kävimme Hugon kanssa taas agilityssä, joka meni kyllä todella hienosti. Meillä ongelmana on ollut tosiaan puomi, jota Hugo ei ole uskaltanut vielä kertaakaan mennä itse kokonaan. Muutamalla viime kerralla olemme kuitenkin tehneet niin, että nostimme Hugon puomin keskelle ja siitä ohjattiin se namien kanssa alas. Tämä on toiminut ja viime kerralla Hugo uskalsi mennä koko puomin ihan ite, mikä ihana onnistumisen tunne! Ei Hugo puomista vieläkään tykkää mutta menee sen kokonaan reippaasti, koska haluaa siitä nopeasti pois. Sinänsä se ei haittaa...ainakin vauhtia löytyy.
A:ta olemme alkaneet myös harjoitella ja aloitimme sen harjoittelun todella loivalla A:lla, jonka kanssa ei ollut mitään ongelmia. Toisella kerralla jyrkensimme sitä hieman, eikä siinäkään ongelmia. Kahden A:n purkamisen ja kokoamisen jälkeen päätin, että sitä rumbaa en halua enää kokea, joten päätin kokeilla mitä Hugo sanoo normaali A:sta. Suunnitelmaa en sen varalle ehtinyt vielä tehdä, kun Hugo päätti itse irti ollessaan kokeilla mennä A:ta ja meni sen oikein nätisti, ja ehdin pysäyttää sen jopa kontaktille. En tosiaankaan odottanut tuollaista A:n ylitystä, vaan jotain puomin kaltaista ongelmaa. Luultavasti A on sen verran leveä, että se ei ole niin pelottava kuin puomi. Mutta siis A:n Hugo menee suurella innolla aina, ehkä liiankin suurella, nimittäin ylösmenokontakti jää välillä täysin ottamatta. Sen varalle olen nyt keksimässä jonkinlaista suunnitelmaa.
Uutena esteenä viimeeksi kokeilimme muuria, minkä päälle aluksi Hugo astui tassulla, mutta seuraavilla kerroilla hyppäsi jo nätisti yli.
Seuraavina uusina esteinä  vuorossa taitaa olla pituus ja keinu. Yksinkertaista ohjausta pitää myös harjoitella, nimittäin Hugo ei ymmärrä vielä sitä, että jos olen selkä siihen päin ja sanon esim "hyppy" että silloin saa hypätä, vaan minun pitää olla vielä naama Hugoon päin ja suoraan esteen takana ottamassa se vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti