perjantai 4. maaliskuuta 2011

Markkinoita ja vetohommia

Tänään ollaan Hugon kanssa käyty vähän joka paikassa. Aamupäivästä kävimme markkinoilla (juu tiedetään että sinne ei ois saanut viedä koiria, mutta mikäpä sen parempi paikka totuttaa ihmisvilinään). Ihmiset oli kiinnostuneita Hugosta ja yks mies sano jopa, että siitä saa hyvän jäniskoiran :) (en viittinyt huomauttaa, että kun Hugo näkee jäniksen, niin se jahtaa sitä 10m pysähtyy ja jää kattomaan, että sinne meni) Mutta siis aluksi Hugon kanssa lähinnä vaan seisoskeltiin siellä jotta se rauhoittus, kun oli menossa joka suuntaan yhtäaikaa. Muutama askel käveltiin aina kun Hugo ei vetänyt. Namit ei aluksi kelvannut, mutta loppuajasta namit kelpas yllättävän hyvin ja käveli tosi nätisti vierellä ilman sähläystä. Hugo taitaa tarvita sellasen totutteluajan oudommassa tilanteessa, jonka aikana se saa katella ja haistella rauhassa. Sen jälkeen se pystyy keskittymään siihen mitä minä siltä haluan.
Shoppailua harrastettiin tänään myös, kävimme nimittäin ostamassa Hugolle vetovaljaat. Piti ne vihdoin saada, jotta pääsis edes vähän vetämisen makuun ennen kuin lumet sulaa. Käytiin sitten testaamassa ne samantien. Hugolla oli 5kilon vesikanisteri perässään joustavassa hihnassa ja toinen hihna kaulapannassa kiinni minulla. Aluksi ihmetteli kanisteria kun se tuli perässä Hugon kävellessä, mutta tottui nopeesti siihen. Itse kuljin aluksi vierellä hihnan kanssa. Kun Hugo jo omatoimisesti liikkui koko ajan, niin jättäydyin koko ajan taaemmas. Lopuksi otin kaulapannassa olevan hihnan pois ja siirsin sen perässä tulevaan kanisteriin (joka tietysti vuoti) jotta tulisi enemmän vastusta Hugolle. Pidin sen kanisterissa olevan hihnan tiukalla koko ajan. Kehuin sitä kovasti kun lähti omatoimisesti laukkaamaan, mutta Hugon tavan mukaisesti pisti sitten tietysti leikiksi ja rupes repimään joustohihnaa perästään :)
Hyvin kuitenkin liikkuu taakka perässä. Muutaman kerran pysähdyin ja sanoin samalla "seis" jotta se alkaisi iskostua Hugo pieneen päähän ja joskus oppisi pysähtymään käskystä. Suunnat pitäisi myös opettaa jossain vaiheessa.
Pahoittelen kuvien huonoa laatua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti